Zeer succesvolle iDots Aquatrainer Infodag

Op donderdag 22 september vond op Landgoed Culitsrode de derde editie van de iDots Aquatrainer Infodag plaats. Met ruim 100 deelnemers uit binnen- en buitenland was dit de drukst bezochte editie ooit. Ruiters, dierenartsen, dierenfysiotherapeuten en eigenaren van revalidatiecentra troffen elkaar in Hooge Mierde om hun kennis over de aquatrainer te vergroten en met elkaar uit te wisselen. Organisator Leen Soldaat: “We hadden een ijzersterk programma.”

Dierenfysiotherapeut en aquatrainer specialist Beatrijs Bunte verzorgde de aftrap met een praktijkdemonstratie in de aquatrainer ruimte van Academy Bartels. Samen met Morgan Lashley en Evelyne van Mol vormt Beatrijs het team van iDots aquatrainer specialisten. Met z’n drieën reizen ze stad en land door om eigenaren te begeleiden. “Deze begeleiding maakt onderdeel uit van het totaalconcept dat Leen ontwikkeld heeft. We leren gebruikers hoe ze optimale resultaten kunnen boeken met dit bijzondere apparaat. Gedurende het jaar bezoeken we de bedrijven en bekijken we samen waar we nog in kunnen ondersteunen”. aldus Beatrijs.

Laura Verkerk vertelde in een bomvolle bibliotheek het persoonlijke verhaal van haar paard die dankzij aquatraining een tweede kans heeft gekregen in de wedstrijdring. Tijdens de lezing van Kim Rutgers van  Gezonde Hoeve raakten de deelnemers niet uitgevraagd. Op een zeer inspirerende wijze zette Kim uiteen hoe zij in een korte tijd een succesvol aquatraining centrum wist op te zetten. Parallel aan deze lezing vertelden dierenartsen Franklin Lashley van de Raaphorst en Henk van der Veen van de Lingehoeve aan de hand van enkele casussen over hun ervaring met aquatraining en hoe zij in het revalidatietraject samenwerken met dierenarts en aquatrainer specialist Morgan Lashley. Na een korte pauze was het de beurt aan Udo de Haan van Stal Oud Beets en Evelyne van Mol, dierenfysiotherapeut en aquatrainer specialist. Udo lichtte toe waarom en hoe hij de aquatrainer gebruikt in de dagelijkse training van zijn paarden. Evelyne ging daarna verder in op de biomechanische verklaring waarom sportprestaties door de aquatrainer verbeterd kunnen worden.

Onderzoek voor kennisbundeling en -deling

Dr. Kathryn Nankervis en Carolyne Tranquille kwamen speciaal overgevlogen vanuit Engeland. Ze doen onderzoek naar de invloed van aquatraining op het bewegingsapparaat en stellen programma’s op voor training en de behandeling van diverse blessures. Kathryn heeft het Hartpury’s Equine Therapy Centre opgezet. De plek waar voorafgaand aan de Olympische Spelen in 2012 en 2016 onder andere tweevoudig Olympisch kampioen Valegro zijn aquatraining programma’s uitvoerde. De onderzoekers vertelden over hun bevindingen tot nu toe. Volgens Nankervis is de aquatrainer geen wondermiddel maar met het juiste team van dierenarts, fysiotherapeut, trainer en ruiter kan het wel degelijk het verschil uitmaken tussen zilver of goud. En met deze mooie woorden werd een hele interessante infodag afgesloten.

iDots Aquatrainer infodag 2016

 

Deel deze pagina met je vrienden
    2 years, 6 months ago Reageren uitgeschakeld