Stapmolens


Stal-Went-te-Eefde-Een stapmolen, ook wel trainingsmolen genoemd, biedt uitkomst voor het frequent, veilig en veelzijdig kunnen trainen van uw paarden. Met minimale arbeid houdt u uw paarden in optimale conditie, bevordert u het uithoudingsvermogen, de bloedsomloop en de ontwikkeling van sterke botten en spieren. Terwijl u bespaart op personeelskosten voorzien stapmolens uw paarden in hun natuurlijke behoeften van dagelijkse beweging en sociaal contact met andere paarden.

 

De mogelijkheden

Met stapmolens kunt u, afhankelijk van het type molen, twee tot acht paarden tegelijkertijd beweging geven. De drijfhekken, die voorzien kunnen worden van schrikstroom, zorgen ervoor dat de paarden op een veilige manier van elkaar gescheiden blijven. Met de besturingskast regelt u de tijdsduur, looprichting en snelheid: stap of stap/draf. Voor de ondergrond kunt u het beste kiezen voor een harde ondergrond zoals klinkerbestrating omdat de trillingen de pezen en spieren sterker maakt. Wilt u uw paarden onder alle weersomstandigheden kunnen blijven trainen, overweeg dan een hoefslagoverkapping of volledig gesloten overkapping/ longeerpiste overkapping. Laatstgenoemde overdekt ook het middengedeelte van de piste. Zo wordt uw trainingsmolen een zogenaamde combitrainer; longeercirkel en trainingsmolen onder één dak.

 

Uitvoeringen van stapmolens

Welke uitvoering u ook kiest, uw iDots stapmolen wordt volledig gemonteerd en ‘startklaar’ opgeleverd door ons personeel of een geautoriseerde wederverkoper. Afhankelijk van de uitvoering kan de stapmolen al binnen korte tijd operationeel zijn. Basis besturingssysteem en drijfhekken zijn standaard bij de prijs inbegrepen.

Bekijk hier voorbeelden van onze Stapmolens

 

Opties

De stapmolen kan geheel naar uw wensen en behoeften gemaakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan poedercoating in uw bedrijfskleur(en) of een omheining met windbreekgaas. Naast de standaardvoorzieningen en service kunnen wij uw iDots stapmolen voorzien van de volgende opties:

- overkapping;
- stap/draf besturingskast met regelbare tijdsinterval;
- schrikstroomvoorziening;
- diverse varianten drijfhekken;
- diverse soorten omheiningen (o.a. windbreekgaas);
- beregeningsinstallatie;
- bestrating;
- eb- en vloedbodem.

U wilt graag weten wat dit kost?

Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen

 

 

Deel deze pagina met je vrienden