Geslaagde tweede iDots Aquatrainer infodag

 

Op donderdag 22 mei vond op Landgoed Culitsrode een drukbezochte tweede editie van de iDots Aquatrainer infodag plaats. Uit heel Nederland, België en Duitsland waren onder andere ruiters, dierenfysiotherapeuten en bedrijfsleiders naar Hooge Mierde gekomen om hun kennis over de aquatrainer te vergroten. En met ruim 75 deelnemers was de opkomst nog hoger dan vorig jaar. Organisator Leen Soldaat: “Deze editie was wederom fantastisch.”

“Kennis van en begeleiding bij aquatraining is belangrijk. Dat is ook de reden dat Leen Soldaat werkt met een totaalconcept.” aldus dierenfysiotherapeuten en aquatrainer specialisten Beatrijs Bunte en Dewi van Mechelen, die met hun lezing deze informatieve middag openden. Bunte “Na aanschaf wordt het bedrijf een tijd door één van ons begeleid. We leren de nieuwe gebruiker bijvoorbeeld zelf trainingsprogramma’s samen te stellen. Gedurende het jaar leggen we op locatie ook servicebezoeken af om te evalueren hoe het gebruik bevalt en waar we nog in kunnen ondersteunen.” “Daarnaast kunnen klanten ons inschakelen voor tussentijdse begeleiding en wordt jaarlijks de infodag georganiseerd.” voegt van Mechelen toe.
 
 

Samenwerking voor optimale resultaten

 
Ook dierenarts en orthopeed Frans van Toor van Paardenkliniek de Raaphorst onderstreepte tijdens zijn lezing het belang van een goede begeleiding. Hij ging in op de mogelijkheden van aquatraining bij de behandeling van peesblessures. “De aquatrainer is in onze kliniek onmisbaar. De reden is dat het paard gecontroleerde bewegingen rechtuit kan maken. Stappen aan de hand geeft toch vaak problemen voor paard en/of ruiter. Bovendien kunnen in de aquatrainer de pezen ondertussen goed gekoeld worden.” Cees van Beckhoven, specialist op het gebied van hartslagmeting, legde tijdens zijn lezing uit hoe een hartslagmeter werkt en wat je kunt afleiden uit de verkregen informatie zoals conditieniveau en eventuele pijn of angst. Hij benadrukte het belang van rusthartslag bepaling vooral voor revalidatiepaarden. De training kan hierdoor beter afgestemd worden waardoor de conditie sneller verbetert.

Steeds meer paardenbedrijven hebben een aquatrainer op stal. Zo ook bij Gregor Tacx, van Tacx Stables BV, die deze middag afsloot. Tacx: “Bij Paardenkliniek de Raaphorst revalideerde één van mijn paarden met behulp van aquatraining. Dit paard boekte dusdanig goede en snelle resultaten dat we hebben besloten om zelf een aquatrainer aan te schaffen.” Soldaat voegt toe “Onze aquatrainer is absoluut een veilig apparaat. Maar net als bij elk ander trainingsapparaat bestaat er een kans van overtraining bij verkeerd gebruik. Voor optimale resultaten is specialistische begeleiding en goede kennis van het apparaat noodzakelijk.” En daar waren alle aanwezige specialisten het roerend over eens.

Deel deze pagina met je vrienden
    5 years ago Reageren uitgeschakeld