Combitrainers


combitrainerHet voordeel van combitrainers in vergelijking met een stapmolen is dat alle ruimte optimaal benut wordt. Bij een combitrainer wordt de motor van de stapmolen in de nok van de overkapping geplaatst. Hierdoor biedt de combitrainer plaats aan een stapmolen en longeerpiste onder één dak.

De geheel overkapte combitrainer biedt u de mogelijkheid om uw paarden 365 dagen per jaar veilig en comfortabel te kunnen trainen. Met de stapmolen kunt u met minimale arbeid uw paarden voorzien van dagelijkse beweging en sociaal contact met andere paarden.

De middencirkel kunt u gebruiken als longeerpiste en/of (tijdelijke) opslag van materialen. De overkapping biedt uw paarden bescherming tegen alle weersomstandigheden en zorgt daarnaast voor  frisse lucht en voldoende natuurlijk licht.

 

De mogelijkheden

Tussen de longeercirkel en de stapmolen wordt een omheining geplaatst. De drijfhekken in de stapmolen, die voorzien kunnen worden van schrikstroom, zorgen ervoor dat de paarden op een veilige manier van elkaar gescheiden blijven. Met de besturingskast regelt u de tijdsduur, looprichting en snelheid: stap of stap/draf. Voor de ondergrond kunt u het beste kiezen voor een harde ondergrond zoals klinkerbestrating omdat de trillingen de pezen en spieren sterker maakt. Wilt u alleen een stapmolen of longeerpiste overkappen? Of wilt u helemaal geen overkapte stapmolen? Kijk dan eens bij onze overkappingen en stapmolens wat de mogelijkheden zijn.

 

Uitvoeringen van combitrainers

Welke uitvoering u ook kiest, uw iDots combitrainer wordt volledig gemonteerd en ‘startklaar’ opgeleverd door ons personeel of een geautoriseerde wederverkoper. Afhankelijk van de uitvoering kan de combitrainer al op korte termijn operationeel zijn. De combitrainer wordt standaard zeer compleet geleverd. Zo zijn bijvoorbeeld een basis besturingssysteem, drijfhekken en schrikstroomvoorzieing inbegrepen.

Bekijk hier voorbeelden van onze combitrainers

 

 

Opties

Ook de combitrainer kan geheel naar uw wensen gemaakt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de overkapping of omheining gepoedercoat in uw bedrijfskleur(en). Naast de standaardvoorzieningen en service kunnen wij uw iDots combitrainer voorzien van de volgende opties:

- stap/draf besturingskast met regelbare tijdsinterval;
- diverse varianten drijfhekken;
- diverse soorten omheiningen (o.a. windbreekgaas);
- beregeningsinstallatie;
- bestraing;
- eb- en vloedbodem.

 

U wilt graag weten wat dit kost?

Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen

 

 

Deel deze pagina met je vrienden