Aquatrainers

De afgelopen jaren heeft Leen Soldaat Horse Training Systems zich gespecialiseerd in aquatrainers en alles wat daarbij komt kijken. Dr. Wim Back van de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van dit trainingsapparaat bij training en revalidatie. De resultaten van dit onderzoek waren zeer positief maar voor optimale effectiviteit is wel de juiste kennis nodig. Daarom heeft Leen Soldaat Horse Training Systems in samenwerking met dierfysiotherapeuten een uniek totaalconcept ontwikkeld om u te begeleiden in het gebruik van dit trainingsapparaat.

 

Voordelen van een aquatrainer

Met een aquatrainer worden uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en lenigheid verbeterd. Een aquatrainer is een ideaal apparaat ter ondersteuning van de dagelijkse training maar één van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste voordeel van een aquatrainer is dat het al in een vroeg stadium van een revalidatie kan worden ingezet.

Aquatrainers maken het mogelijk om paarden met gewrichts-, pees-, of botproblemen te laten bewegen. Net als bij zwemmen zorgt de opwaartse kracht van het water dat het paard ‘lichter’ wordt. Hoewel het bewegen tegen de waterdruk in de paarden veel kracht kost omdat het paard zijn hele lichaam moet gebruiken, is de belasting op gewrichten en pezen minimaal. Hierdoor neemt de bespiering bij blessures snel weer toe in plaats van af. Door gebruik te maken van koud water worden de gewrichten en pezen tegelijkertijd gekoeld.

De aquatrainer is ook een effectief hulpmiddel bij rugproblemen. De tegendruk van het water stimuleert actiever gebruik van de achterhand waardoor het paard zijn buikspieren aanspant met als resultaat een beter ruggebruik met meer schoudervrijheid. Door deze training kan uw paard sneller weer pijnloos een ruiter dragen.

 

De mogelijkheden

Het trainen van een paard met behulp van de aquatrainer kan geheel afgestemd worden op zijn individuele behoeften. De snelheid van de band en de hoogte van het water kunnen namelijk apart van elkaar ingesteld worden. Hierdoor is het mogelijk om met een aquatrainer een nauwkeurig trainingsplan op te stellen. Ook kan de aquatrainer ingezet worden als normale loopbandtrainer. De bovenzijde van het loopgedeelte bevindt zich dan boven het water. Het water onder het loopoppervlak koelt de band af.

 

Uitvoeringen

De aquatrainer kan zowel op de grond of in de grond geplaats worden. Installeren in de grond biedt uitkomst wanneer er geen ruimte is voor de voor- en achterloopplank. De supergrip rubberen loopband zorgt voor een perfecte grip. De hoefslag is circa één meter breed en drie meter lang en kan met een noodstop direct stopgezet worden. De besturingskast is eenvoudig te bedienen. Een watertank en pomp zijn standaard inbegrepen. De aquatrainer wordt volledig gemonteerd opgeleverd door ons personeel of een geautoriseerde wederverkoper.

Bekijk hier voorbeelden van Aquatrainers 

 

Opties

Heeft u speciale wensen dan horen wij dat graag. Naast de standaardvoorzieningen en service kunnen wij uw iDots aquatrainer voorzien van verschillende opties zoals:

- Waterrecycling systeem;
- Besturingskast met programmeerbare computer;
- Poedercoating in bedrijfskleuren (RAL kleuren).

 

Referenties

Leen Soldaat is absoluut de aquatrainer specialist. Verschillende topruiters, fokkers, en revalidatieklinieken zetten de iDots aquatrainer al in voor de training van hun paarden. Hieronder een greep uit ons portfolio:

  • Academy Bartels
  • De Havikerwaard
  • Dierenfysiotherapie Marjon van den Heijkant
  • Glock Horse Performance Center
  • Riant Stables
  • Stal Oud Beets
  • Stal de Driehoek, handelshuis Schuttert
  • Stal Went, België
  • Stoeterij Coolhorses, België
  • Tacx Stables

 

U wilt meer informatie?

Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen

 

Deel deze pagina met je vrienden