Aquatrainer

Aquatrainer

Op donderdag 13 juni 2013 organiseren wij de allereerste ‘aquatrainer infodag’ bij Academy Bartels, Hooge Mierde. Deze dag wordt speciaal georganiseerd voor onze aquatrainer klanten en relaties die de aankoop van een aquatrainer overwegen. Het doel van deze dag is om de kennis van de aquatrainer te verhogen en de vele mogelijkheden van dit unieke apparaat voor de dagelijkse training en revalidatie nog inzichtelijker te maken. Aan het eind van de middag hebben onze gasten nieuwe kennis, praktische tips en handvatten opgedaan waarmee ze thuis aan de slag kunnen.

De aftrap van de dag wordt gegeven door dierenfysiotherapeuten en aquatrainer specialisten Dewi van Mechelen en Beatrijs Bunte. Na hun inleiding over de algemen e fysieke training van paarden, laten zij zien hoe de aquatrainer kan helpen bij de dagelijkse training. Daarbij maken zij onderscheid wat betreft het africhtingsniveau van paarden. Zij laten onder andere met onderzoeksresultaten zien wat het effect is van dit trainingsapparaat op het uithoudingsvermogen, de spieropbouw en -kracht, coördinatie en lenigheid van het paard.

Één van de belangrijkste voordelen van de aquatrainer is dat het apparaat al in een vroeg stadium van het revalidatieproces kan worden ingezet. Dierenarts Morgan Lashley, verbonden aan Dierenkliniek de Raaphorst, laat dit in samenwerking met dierenarts Frans van Toor zien aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden. Zij legt stap voor stap uit hoe de aquatrainer bij bepaalde blessures ingezet kan worden zodat het paard optimaal kan herstellen. Omdat de aquatrainer ook goed gebruikt kan worden bij rugproblemen, vormt de mobilisatie van de wervelkolom een belangrijk onderwerp van deze lezing.

 

Dierenarts Erik Bergman van Lingehoeve Diergeneeskunde neemt daarna het woord over en vertelt bij welke andere indicaties aquatraining nog meer ingezet kan worden. Na deze lezingen lichten de specialisten hun verhaal nader toe tijdens een praktijkdemonstratie met de aquatrainer. Tot slot zal topamazone Imke Schellekens-Bartels de aanwezigen vertellen over haar praktijkervaringen met de aquatrainer en wordt de middag afgesloten met een gezellige borrel.

Genodigden ontvangen van ons een uitnodiging per email.

Overweegt u de aankoop van een aquatrainer en wilt u graag bij deze dag aanwezig zijn? Neem dan contact met ons op via info@leensoldaat.nl. Aan deze dag zijn natuurlijk geen kosten verbonden.

U wilt toch ook het beste voor uw paard? Kom dan naar de aquatrainer infodag en zet de puntjes op de i.

Deel deze pagina met je vrienden