Aquatrainer Infodag 2013

Succesvolle eerste Aquatrainer infodag

lezing-aquatrainers-2013

Praktijkdemonstratie aquatrainer met dierenfysiotherapeuten Dewi van Mechelen en Beatrijs Bunte

Op donderdag 13 juni vond bij Academy Bartels een drukbezochte eerste editie van de iDots Aquatrainer infodag plaats. Ruim 70 deelnemers waaronder ruiters, dierenartsen en revalidatieklinieken waren van heinde en ver toegestroomd om meer te weten te komen over de mogelijkheden van de aquatrainer. Organisator Leen Soldaat:,, Dit aantal overtrof al onze verwachtingen.”
De belangstelling vanuit de paardenwereld voor dit unieke apparaat groeit explosief. Niet alleen omdat de aquatrainer ter ondersteuning van de dagelijkse training kan worden ingezet maar ook omdat er veel goede resultaten mee worden geboekt bij de revalidatie en het herstel van uiteenlopende blessures. Soldaat: ,,Maar wil men optimale resultaten behalen dan is specialistische begeleiding en goede kennis van het apparaat noodzakelijk. Hij wilde met deze informatieve middag iets doen aan de onwetendheid over en onbekendheid met de aquatrainer.

Individueel afgestemd en onbelast trainen

Dierenfysiotherapeuten en aquatrainer specialisten Dewi van Mechelen en Beatrijs Bunte verzorgden de aftrap van deze dag door de effecten van de aquatrainer op onder andere uithoudingsvermogen, spierkracht en lenigheid toe te lichten. Van Mechelen legde uit dat de training op het individuele paard afgestemd kan worden door bijvoorbeeld de snelheid en de waterhoogte aan te passen. In de presentatie van dierenartsen Erik Bergman en Morgan Lashley van respectievelijk de Lingehoeve Diergeneeskunde en Paardenkliniek de Raaphorst, kwam aan bod hoe de aquatrainer bij verschillende blessures al in een vroeg stadium van het revalidatieproces kan worden ingezet. Door de hydrostatische druk en de opwaartse kracht van het water vermindert de pijn en herstelt de mobiliteit van het gewricht. Topamazone Imke Schellekens-Bartels vertelde over haar positieve ervaringen met de aquatrainer. Zelfs haar Grand Prix paard Toots, met een stokmaat van bijna 1.90 meter, traint tegenwoordig regelmatig in het water. De woorden van Schellekens zetten de presentaties van de vier specialisten kracht bij. Want hoewel harde wetenschappelijke gegevens nog ontbreken, de praktijkmensen en de specialisten zijn het er over eens: aquatraining werkt.

 

Samenwerking dierenfysiotherapeut

lezing-aquatrainers

Ruim 70 aanwezigen op de eerste editie van de Aquatrainer infodag

Door heel Europa worden de iDots aquatrainers van Leen Soldaat ingezet door topruiters, fokkers en revalidatieklinieken. Veiligheid voor paard en mens staat binnen zijn bedrijf voorop. Het effectief en verantwoord trainen met een aquatrainer is niet moeilijk maar vergt wel de nodige kennis van zowel het apparaat als het paardenlichaam en het herstel daarvan. Na aanschaf van dit apparaat worden bedrijven daarom begeleid door een erkend dierenfysiotherapeut. Ook na de intensieve begeleiding helpt de therapeut bij het samenstellen en, indien nodig, tussentijds aanpassen van trainingsprogramma’s.

 

Wilt u ook meer weten over onze Aquatrainers? Neem dan nog vandaag contact met ons op!

 

 

Deel deze pagina met je vrienden